Hírek
2019.10.01 - Dr. Répássy Árpád az Országos Bírósági Hivatal új elnökhelyettese
Dr. Áder János köztársasági elnök 2019. október 1-jével dr. Répássy Árpádot nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökhelyettesévé.  
 >>>
2018.12.15 - Tisztújítás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamarában
Répássy Róbertet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjává választották  >>>
2018.08.30 - Volt államtitkárra bízták az Andrássy út 70. vételárát
Az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárának ügyvédi közreműködésével vásárolta meg a Miniszterelnökség az Andrássy út 70. szám alatti háztömböt.  >>>
2018.08.05 - Répássy Róbert hárommillió forintért működött közre a volt Malév-székház adásvételénél
Kicsoda Répássy Róbert? (...) Répássy Róbert 1968-ban született, és 1992-ben szerzett jogász végzettséget a Miskolci Egyetemen, majd 1995-ben tette le a jogi szakvizsgát. Országgyűlési képviselőként nem dolgozhatott ügyvédként, és a parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozata szerint eddig szüneteltette is ezt a tevékenységét. 2018-ban viszont megalakult a Répássy és Társai Ügyvédi Társulás, aminek vele együtt öt tagja van.
 >>>
2018.07.25 - A Budapesti Ügyvédi Kamara híreiből
A tartalomból:
Büntető kirendelési rendszer: július 1-jétől már ezernél is több védőkijelölés
Írország nem adott ki Varsónak egy lengyelt az európai letartóztatási parancs alapján
Kilencven éve szakvizsgázott az első hölgykollégánk
Ítélkezési szünet a bíróságokon
Publikáló ügyvédek - dr. Baranyi Bertold, dr. Aszalós Dániel, dr. Számadó Tamás: Kommentár az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényhez (835 oldal)
Földhivatali információk - főváros
Módosuló cégtörvény – ismertetés 4.  >>>
2018.07.04 - A Budapesti Ügyvédi Kamara híreiből
Részletek a Budapesti Ügyvédi Kamara 503. hírleveléből. Kiadja a Budapesti Ügyvédi Kamara Szalay utca 7. Budapest 1055 Hungary. Felelős szerkesztő a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke
 >>>
2018.06.24 - A nagy egyes
A nagy egyes, vagyis az I. számú Ügyvédi munkaközösség szemben van a bírósággal. Éles a kontraszt: az igazság – tekintélyt parancsoló, többemeletes – palotájával átellenben a védők egy hosszú, földszintes házban székelnek. Innen járnak át tárgyalni. Az előtérben a közösség pénztárosa diszpécserként jegyzi, ki mikor hová ment és mikorra várható vissza. A szobák egymásból nyílnak, intimitás kellene, de nem jut. A menőknek, Répássy Olivérnek, Szakáll Kornélnak és Havas Györgynek, a vezetőnek sincs nagyobb területe, mint a többieknek. Mindenkinek egy íróasztal és egy Remington jut.
 >>>
2018.06.23 - Interjú dr. Répássy Árpáddal, a Miskolci Törvényszék elnökével
Az Ön családneve manapság – jogász berkekben – egyfajta márkaértékkel bír. Ezen analógia mentén merem kérdezni: mikortól jegyzik e márkát?
Időszerű a kérdés, mert nem oly régen jutott a birtokomba egy részletes családfakutatás, melyből nagyon érdekes emberi sorsok és élettörténetek bontakoznak ki, így a nagyapámé is. Ő egy rendkívül céltudatos, határozott ember volt, ráadásul életének minden egyes cselekedetét a családjáért érzett és vállalt felelősség határozta meg.    >>>
2018.06.22 - Rövidebbek lehetnek a büntetőügyek - új büntetőeljárási törvény lép hatályba

A július 1-jén hatályba lépő új büntetőeljárási törvénytől a kormány, a jogászok és a közvélemény is azt várja, hogy lényegesen rövidebb idő alatt kerülhet pont a bíróságokon a büntetőügyek végére - mondta egy sajtóbeszélgetésen a Szegedi Ítélőtábla elnöke csütörtökön.

 >>>
2018.06.22 - Az Alaptörvény hetedik módosítása
Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását szerdán. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be - rögzítették az alkotmányban.  >>>
2018.06.20 - Adatkezelői minőség tényleges adatkezelés nélkül? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott
Felelős-e a Facebook rajongói oldal adminisztrátora az oldalát meglátogató személyek adatainak kezeléséért? Amennyiben igen, milyen mértékű a felelőssége? - Az Európai Unió Bírósága ítéletében választ adott , tisztázva ezzel a GDPR adatkezelő-fogalma által felvetett kérdéseket.
 >>>
2018.06.19 - Gúnyt űz az emberi jogokból az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa? - Az Egyesült Államok kilép a szervezetből
Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából - jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére. Washington egy nappal azután jelentette be kilépését, hogy Zeid Raad al-Husszein az Emberi Jogi Tanács 38. ülésszakának megnyitóján elítélte a Trump-kormánynak azt a szerinte "lelkiismeretlen" gyakorlatát, amely szerint az illegális bevándorlóktól a mexikói határon erővel elválasztják gyermekeiket.
 >>>
2018.06.19 - Biztonságosan reptetett pilóta nélküli járművek - Az EP jóváhagyta a drónt irányítókra vonatkozó szabálytervezetet
Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta a drónokra és a drónt irányítókra vonatkozó szabálytervezetet - közölte az uniós parlament sajtóosztálya. 
 >>>