Hírek, interjúk
Hírek, interjúk 2006.05.16 - 2010.05.13

2009.05.01 - A politika nem katonaság
Répássy Róbert inkább törvényhozónak, mint politikusnak tartja magát. A sokszor keményen fogalmazó fideszes ellenzéki politikus azt is bevallotta lapunknak, hogy nem szerette a katonaságot. A miskolci fiatalember nem értett egyet pártja sorkatonaság melletti kiállásával, de elfogadta. Ekkor is működött benne a belső mérce, amelyet rendszerváltó édesapjától örökölt. A miskolci MDF-alapítót éveken át figyelte az állambiztonság, ezt fia csak a halála után tudta meg.
 >>>
2007.11.17 - Lasszóval fogják a smasszereket a börtönök
Egyre kevesebb a börtönőr. Havi 70 ezerért dolgozik egy kezdő felügyelő a hazai börtönökben, miközben egy kezdő rendőr is 110 ezret kap. Van olyan börtön, ahol éjszaka már csak egy fegyveres van szolgálatban, és hiába épülnek új intézetek, ha nem lesz fegyőr, a rabokat sem vihetik oda. A bv-dolgozók tarthatatlan helyzete miatt egy kormánypárti képviselő módosítaná a jövő évi költségvetést.
 >>>
2007.10.23 - Az 56-os forradalom világra szóló tett volt
Miskolc – Két-háromszáz fő vonult a hideg, szemerkélő eső ellenére Miskolcon a Hősök terén megtartott ’56-os megemlékezésre hétfőn este, ahol dr. Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője mondott beszédet.
 >>>
2007.04.12 - A Fidesz az AB-nél fellebbez az OVB-döntései ellen
A Fidesz az alkotmánybíróságnál támadja meg az Országos Választási Bizottság azon döntéseit, amelyekben ismételten elutasította az ellenzéki párt népszavazási kérdéseit, a tandíjról, a vizitdíjról, illetve a kórházi napi díjról. Az ellenzéki párt a tandíj ügyében az OVB döntésének jogszerűségét is vizsgáltatná.
 >>>
2007.03.17 - Répássy: Gergényinek mennie kell
Répássy Róbert szerint a kordon várható eltávolítása nem teszi semmissé azt a felelősséget, amit azok viselnek, akik ennek felállításáról döntöttek, ezért az intézkedést hozó budapesti rendőrfőkapitánynak távoznia kell posztjáról. Erről a fideszes országgyűlési képviselő a parlamenti kordon előtt beszélt újságíróknak szombaton.
 >>>
2006.12.30 - A Fidesz 15 alkotmánysértést talált
A Fidesz arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a rendeletét, amelyben regionálissá szervezi a közigazgatási intézmények most megyei szintű hálózatát. Az ugyanis szerintük 15 ponton sérti az önkormányzati törvényt, így alkotmányellenes. A szocialisták szerint Répássy Róbertnek el kellene olvasni a törvényt, majd bocsánatot kellene kérnie.
 >>>
2006.05.21 - Narancsosok az acélvárosban
Május közepén hatvan új belépőt vettek fel a Fidesz miskolci szervezetébe, mely velük együtt immár hatszázhatvan tagot számlál. A kampány alatt ezernél is több aktivista ragasztott plakátot, hordta a narancsszín ajándéktárgyakat, népszerűsítette az ellenzéki pártot. Ilyen nagyszámú segítő korábban soha nem működött közre a helyi kampányban.
 >>>