Hírek, interjúk
Hírek, interjúk 1998.06.16 - 2002.05.14

2002.01.02 - A szólásszabadság alapvonalai 5.11.1.
Talán kiderült a fenti elemzésből, hogy számomra elfogadható az Alkotmánybíróság fenti határozata. A válaszjog általában véve nem alkotmányellenes, nem képezi a sajtószabadság olyan korlátját, amely nem a sajtó demokratikus feladatainak teljesítését segítené elő. Ennek ellenére zúgó jogirodalmi felháborodás kísérte a határozatot, pedig végeredményben megsemmisítette a némelyek által – nem túlzás – szinte gyűlölt rendelkezést, és ezután a jogalkotó nem tűzte újra napirendjére a kérdést. Érdemes áttekinteni immár évek nyugalmat, az indulatokra enyhet adó távlatából a rendelkezés és a határozat kritikáját. >>>
2002.01.01 - A válaszadás joga
Válaszadásnak a médiajog (sajtójog) vonatkozásában a jogszabály által az értékelő vélemények után kötelességszerűen biztosított, meghatározott válaszolási lehetőséget tekintjük. Kiemeljük: a válaszadás joga nem helyreigazítás.
 >>>
2001.12.21 - Igazság vagy szolgáltatás
A szomorú az egészben, hogy az igazságszolgáltatás lejáratása mint politikai eszköz új jelenség. Szerintem elérkezett az az idő, hogy megszólaljon az ügyben az igazságszolgáltatási hatalmi ág vezetője is. Nem hinném, hogy Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke nem látja, hogy ezek a kijelentések már elérik a bíróság függetlenségébe vetett hitet is. 
 >>>
2001.12.04 - Répássy üdvözli a döntést
Az Alkotmánybíróság kedden nyilvánosságra hozott határozatában alkotmányellenesnek találta a lex Répássyként ismertté vált törvénynek a válaszadás jogára vonatkozó rendelkezését. Az alkotmánybírák ugyanakkor úgy foglaltak állást, hogy a válaszadás joga bevezethető alkotmányos keretek között is. A taláros testület szerint a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő szabályozás kiállná az alkotmányossági próbát. Répássy Róbert örül, hogy a taláros testület lényegében zöldutat adott a válaszadás jogintézményének bevezetésére.
 >>>
2001.05.29 - Elfogadták a lex Répássyt
Az Alkotmánybíróságnál támadja meg a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a lex Répássy néven elhíresült Ptk. módosítást, amit keddi ülésén hagyott jóvá a törvényhozás. A módosítás eredményeképp a véleményeket is helyre kellene igazítania a sajtónak. Wisinger István, a MÚOSZ elnöke úgy látja, a törvény alkalmazása esetén veszélybe kerülne az információk szabad áramlása. Répássy Róbert, korábban az Indexnek a francia sajtótörvényhez hasonlította, akkor még elfogadás előtt álló javaslatát, hangsúlyozva, hogy ott már 100 éve módja van a "megtámadottnak" válaszolnia.  
 >>>
2001.04.28 - A nagy miskolci öngól
Minden a foci miatt történt. Pontosabban: a hozzá kötődő tömegek miatt. Mert Miskolcon a foci közügy volt. A város vezetői gyakran hangoztatták, hogy harmincezer szurkolónak ez az egyetlen olyan szórakozása, amit megengedhet magának. Választás előtt a képviselőjelöltek ott ültek a lelátón, és volt olyan mérkőzés, amelyen a kezdőrúgást maga a polgármester végezte el.  >>>
2001.04.10 - Répássy a francia sajtótörvényhez hasonlítja javaslatát
A politikus szerint a sajtószabadság és az emberi méltóság tiszteletben tartása egyaránt fontos
 >>>
2000.11.18 - Megemlékezés Kárpátalján (Szolyva)
A szolyvai táborba 1944. novemberétől az 1945. április 1-jei bezárásáig 35–40 ezer embert hurcoltak el. 10–15 ezren itt alusszák örök álmukat.

 >>>
1998.12.10 - Párizsban öt magyar országgyűlési képviselő
A Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesülete (FMK) meghívására Párizsban többnapos konzultációsorozaton vesz részt öt magyar országgyűlési képviselő. 
 >>>
1998.12.10 - "A nagy halakat akarjuk kiszűrni"
Vannak olyan döntések a politikában, amelyek jogilag megállják ugyan a helyüket, de erkölcsi aggályokat felvethetnek. Általában a személyi ügyek ilyenek. A másik viszont az, hogy az ellenzék egy törvényjavaslatra vagy ügyre könnyen rásüti az alkotmányellenesség bélyegét. Ma már nem tudok komolyan venni egy olyan vitát, ahol minden harmadik mondatban elhangzik, hogy ez vagy az a pont alkotmányellenes. A tb-önkormányzatok megszüntetésére is ezt mondták, de a lépés kiállta az alkotmányosság próbáját.   >>>