Jog és politika kapcsolata (39. Jogász Vándorgyűlés, Pécs)
A politika tehát mindig az igazságot hirdeti, az igazságot tűzi ki célul, az igazságot minden értelemben, történelmi, társadalmi, gazdasági, szociális és nem utolsó sorban, büntetőjogi értelemben, nem volt még olyan párt, vagy politikai mozgalom, aki ne az igazságtételt tűzte volna zászlajára. Nem vitás, hogy a jog és az igazság kéz a kézben jár, a hétköznapi erkölcs azonosítja ezeket a fogalmakat és elutasítja a jogszerűség és az igazságosság közötti különbségtételt.  >>>

Tisztelt Olvasó!

Az ön által meglátogatott honlap két évtizedes országgyűlési képviselői és államtitkári munkámról tartalmaz információkat, időbeli sorrendben 1998. júniusától 2018. májusáig. A bejegyzések országgyűlési választások szerint vannak tagolva, négy éves ciklusokban. Ugyanígy találja meg az egyes ciklusokhoz tartozó, az adott időszakra jellemző fényképeket is. A régebbi választási ciklusok kevésbé jól dokumentáltak, mivel ezt a honlapot csak 2013-ban kezdtem el szerkeszteni. Nem tartalmaz információkat a honlap a legelső képviselővé választásomról, 1993. decemberétől 1994. júniusáig.

Huszonöt évesen lettem először országgyűlési képviselő és ötven éves voltam, amikor távoztam az Országgyűlésből. Hat országgyűlésnek voltam tagja, én voltam a leghosszabb ideig hivatalban lévő miskolci országgyűlési képviselő és a leghosszabb ideig hivatalban lévő igazságügyi minisztériumi vezető. Több mint 1200 alkalommal szólaltam fel az Országgyűlésben és több mint hatvan törvényjavaslatot terjesztettem elő. Igazságügyért felelős államtitkárként több mint hatvan alkalommal terjesztettem elő a kormány törvényjavaslatát, közöttük olyan kódexeket, mint a 2012. évi Büntető Törvénykönyv, vagy a 2013. évi Polgári Törvénykönyv. Ilyen törvények megalkotása csak egyszer adatik meg egy törvényhozó életében.

Rendhagyó beszámolónak is szánom ezt a tájékoztatást, amivel hálás szívvel mondok köszönetet több tízezer választópolgárnak, akiknek az országgyűlési képviselője lehettem.

Mindazok, akik országgyűlési képviselőként kitüntettek a bizalmukkal, magánemberként is számíthatnak rám.

Köszönöm, hogy meglátogatta a honlapomat!

Répássy Róbert
Hírek, interjúk
2018.02.26  A kommunizmus áldozataira emlékeztek Tokajban  >>>
2017.12.12  Állásfoglalás az Európai Parlament migrációról szóló véleményével szemben  >>>
2017.11.14  Az új büntetőeljárási törvény bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat tárgyalta az Országgyűlés  >>>
2017.11.14  Elfogadták a törvényjavaslatainkat  >>>
2017.10.07  A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Miskolcon  >>>