A közhivatalt alázattal illik viselni
Répássy Róbert a sors ajándékának, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ötödik ciklus óta képviselő lehet, részt vehet a kormány munkájában, és törvényeket terjeszthet elő az Országgyűlésben. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát életútjáról, politikai és szakmai pályájáról kérdeztük.   >>>

Tisztelt Olvasó!

Az ön által meglátogatott honlap két évtizedes országgyűlési képviselői és államtitkári munkámról tartalmaz információkat, időbeli sorrendben 1998. júniusától 2018. májusáig. A bejegyzések országgyűlési választások szerint vannak tagolva, négy éves ciklusokban. Ugyanígy találja meg az egyes ciklusokhoz tartozó, az adott időszakra jellemző fényképeket is. A régebbi választási ciklusok kevésbé jól dokumentáltak, mivel ezt a honlapot csak 2013-ban kezdtem el szerkeszteni. Nem tartalmaz információkat a honlap a legelső képviselővé választásomról, 1993. decemberétől 1994. júniusáig.

Huszonöt évesen lettem először országgyűlési képviselő és ötven éves voltam, amikor távoztam az Országgyűlésből. Hat országgyűlésnek voltam tagja, én voltam a leghosszabb ideig hivatalban lévő miskolci országgyűlési képviselő és a leghosszabb ideig hivatalban lévő igazságügyi minisztériumi vezető. Több mint 1200 alkalommal szólaltam fel az Országgyűlésben és több mint hatvan törvényjavaslatot terjesztettem elő. Igazságügyért felelős államtitkárként több mint hatvan alkalommal terjesztettem elő a kormány törvényjavaslatát, közöttük olyan kódexeket, mint a 2012. évi Büntető Törvénykönyv, vagy a 2013. évi Polgári Törvénykönyv. Ilyen törvények megalkotása csak egyszer adatik meg egy törvényhozó életében.

Rendhagyó beszámolónak is szánom ezt a tájékoztatást, amivel hálás szívvel mondok köszönetet több tízezer választópolgárnak, akiknek az országgyűlési képviselője lehettem.

Mindazok, akik országgyűlési képviselőként kitüntettek a bizalmukkal, magánemberként is számíthatnak rám.

Köszönöm, hogy meglátogatta a honlapomat!

Répássy Róbert
Hírek, interjúk
2018.02.26  A kommunizmus áldozataira emlékeztek Tokajban  >>>
2017.12.12  Állásfoglalás az Európai Parlament migrációról szóló véleményével szemben  >>>
2017.11.14  Az új büntetőeljárási törvény bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat tárgyalta az Országgyűlés  >>>
2017.11.14  Elfogadták a törvényjavaslatainkat  >>>
2017.10.07  A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Miskolcon  >>>