Hogyan tudjuk megvédeni nemzetközi fórumokon a jogi határzár intézményét?
Március 14-én az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletet hozott, és fejenként 10 ezer euró, azaz több mint 3 millió forint igazságos elégtételre kötelezte Magyarországot, amiért két bangladesi menedékkérőnek egy napot kellett várakoznia a menedékkérelmének elbírálására a röszkei tranzitzónában.  >>>

Tisztelt Olvasó!

Az Ön által meglátogatott honlap aktuális és archív információkat tartalmaz munkámról, melyet igazságügyi minisztériumi államtitkárként, és az Országgyűlés tagjaként végeztem. Rendhagyó beszámolónak is szánom ezt a tájékoztatást, mellyel köszönetet mondok több tízezer választópolgárnak, akiknek a bizalmából tizenkilenc éve országgyűlési képviselő lehetek.

Igazságügyért felelős államtitkárként, Magyarország Kormánya nevében, több mint hatvan törvényjavaslatot terjesztettem elő az Országgyűlésben, amelyek közül kiemelkedett az új Büntető Törvénykönyv és az új Polgári Törvénykönyv tervezete. Ilyen törvények megalkotása csak egyszer adatik meg egy törvényhozó életében, hálát adok a sorsnak, hogy részt vehettem ebben a munkában.

Az itt található információk elsősorban múltbeli eseményekhez és döntésekhez kapcsolódnak, de az aktuális információk között új, vagy még csak tervezett döntésekről is olvashat.

Köszönöm, hogy meglátogatta a honlapomat!

Répássy Róbert

Friss hírek
2017.05.20  Borsod-Gömöri Református Egyeházmegyei Közgyűlés, Miskolc  >>>
2017.05.04  Jog és politika kapcsolata (39. Jogász Vándorgyűlés, Pécs)  >>>
2017.04.22  1956-os emlékművet avattak Galvácson  >>>
2017.04.19  A titkos információgyűjtés új szabályairól tárgyalt az Országgyűlés  >>>
2017.03.20  Hogyan tudjuk megvédeni nemzetközi fórumokon a jogi határzár intézményét?  >>>