Jog és politika kapcsolata (39. Jogász Vándorgyűlés, Pécs)
A politika tehát mindig az igazságot hirdeti, az igazságot tűzi ki célul, az igazságot minden értelemben, történelmi, társadalmi, gazdasági, szociális és nem utolsó sorban, büntetőjogi értelemben, nem volt még olyan párt, vagy politikai mozgalom, aki ne az igazságtételt tűzte volna zászlajára. Nem vitás, hogy a jog és az igazság kéz a kézben jár, a hétköznapi erkölcs azonosítja ezeket a fogalmakat és elutasítja a jogszerűség és az igazságosság közötti különbségtételt.  >>>

Tisztelt Olvasó!

Az Ön által meglátogatott honlap aktuális és archív információkat tartalmaz munkámról, melyet igazságügyi minisztériumi államtitkárként, és az Országgyűlés tagjaként végeztem. Rendhagyó beszámolónak is szánom ezt a tájékoztatást, mellyel köszönetet mondok több tízezer választópolgárnak, akiknek a bizalmából tizenkilenc éve országgyűlési képviselő lehetek.

Igazságügyért felelős államtitkárként, Magyarország Kormánya nevében, több mint hatvan törvényjavaslatot terjesztettem elő az Országgyűlésben, amelyek közül kiemelkedett az új Büntető Törvénykönyv és az új Polgári Törvénykönyv tervezete. Ilyen törvények megalkotása csak egyszer adatik meg egy törvényhozó életében, hálát adok a sorsnak, hogy részt vehettem ebben a munkában.

Az itt található információk elsősorban múltbeli eseményekhez és döntésekhez kapcsolódnak, de az aktuális információk között új, vagy még csak tervezett döntésekről is olvashat.

Köszönöm, hogy meglátogatta a honlapomat!

Répássy Róbert

Friss hírek
2017.05.20  Borsod-Gömöri Református Egyeházmegyei Közgyűlés, Miskolc  >>>
2017.05.04  Jog és politika kapcsolata (39. Jogász Vándorgyűlés, Pécs)  >>>
2017.04.22  1956-os emlékművet avattak Galvácson  >>>
2017.04.19  A titkos információgyűjtés új szabályairól tárgyalt az Országgyűlés  >>>
2017.03.20  Hogyan tudjuk megvédeni nemzetközi fórumokon a jogi határzár intézményét?  >>>